Clinics & scholing

Alle clinics en scholingsmogelijkheden betreffen volledig maatwerk.

Voor meer informatie en tarieven kan je uiteraard contact met ons opnemen.

Blessurepreventie

“De beste behandeling is preventie”. Sporten gaat gepaard met blessures, maar hoe kan je er nu voor zorgen dat deze niet de overhand krijgen? In deze workshop met zowel theorie als praktijk kom je in contact met de ins en outs van verantwoord sporten.

Loopscholing in de sport

Lopen is de basis van vele sporten. Hoe meer energie je met lopen kunt besparen, hoe meer energie je over houdt voor de werkelijke sportbeoefening! Looptechniek staat centraal in een clinic met theorie en praktijk.

Gezondheid

Anno 2019 draait alles om vitaliteit, lijfstijl en gezondheid, maar wat betekenen deze termen voor jou? Hoe blijf je gezond en vitaal en wat moet je doen en laten om een actieve levensstijl te behouden? “Het is tijd voor gezondheid” draait om deze items.

Trainingsleer

“Zoveel als mogelijk of zoveel als nodig”. Hoe kan ik effectief en efficient trainen op een bewuste manier en dit voor anderen en mijzelf verklaren? Deze vraag is gericht op de module trainingsleer! En bedenk “de medailles worden niet verdeeld tijdens de training, maar in de wedstrijd”.

Core Stability

Hype of een blijvende aanvulling op de basis sportspecifieke training? Core Stability is ‘hot’, maar wat is het en hoe voer je de training optimaal uit? Vragen waar we je antwoord op gaan geven.

Overtraining

Onder het motto “Meer is niet altijd beter” wordt in een interactieve clinic aandacht besteedt aan het OverTrainingsSyndroom (OTS). Een toch veelvuldig voorkomende burn-out bij sporters op alle niveaus.

(Top)sportgedrag

Doen en blijven doen –gedrag om daadwerkelijk eruit te halen wat erin zit – een garantie voor de top. Hoe zowel mentaal als fysiek optimaal te functioneren binnen de jungle van de sportwereld!

Crosstraining

Implementatie van crosstrainingsvormen in de reguliere sport; denk hierbij aan stabiliteitstraining, sportspecifieke loop-en sprongtraining etc. Een clinic met inhoudelijk en direct toepasbare trainingsvormen voor iedere sport.

Groeiende sporter

Kinderen in de groei belasten met sport, is dat verantwoord? Belangrijk om te bekijken welke sport het meest geschikt is en waarom en welke belasting past hierbij het beste? Daarnaast komen typische groeiblessures ter sprake bij jeugdige sporters in de groei.

Periodisering

Het neerzetten van een optimale prestatie op het juiste moment, hoe piek ik op het moment dat het er daadwerkelijk om gaat. Plannen van training, inhoud van training en onderbouwing! Deze module behandelt de weg naar je eigen topprestatie!

Sportmedisch beleid

Sportverenigingen worden geconfronteerd met geblesseerde of blessuregevoelige leden. Hoe deze leden enthousiast te houden en als vereniging een “secundaire arbeidsvoorwaarde” te scheppen? Sportmedisch beleid in de praktijk op een laagdrempelige manier.

Tilcursus

In veel bedrijven en arbeidssituaties wordt fysieke arbeid gevraagd. Iets wat behoorlijke belasting vraagt van de medewerker. Hoe kan deze fysieke belasting het beste worden uitgevoerd? Hoe te tillen? Hoe te draaien? Hoe kan ik dit werk duurzaam uitvoeren? Deze clinic geeft het antwoord.

"Voor je lichaam zorgen is een investering, je krijgt er iets voor terug wat onbetaalbaar is"